Info

Geluk op 13 verzamelt gelukkige herinneringen bij inwoners van Tilburg die op huisnummer 13 wonen.

De bewoners worden gefotografeerd in hun voordeur, samen met een voorwerp dat voor hen verbonden is met die gelukkige herinnering.

Jongeren van het MBO en het WO  werken samen. WO geeft workshops over onderzoek, geluk  en interviewtechniek aan MBO. WO studenten en MBO studenten stellen in overleg  de vragenlijst vast. Met de enquête of de vragenlijst gaan de studenten met bewoners in gesprek over een specifiek geluksmoment in hun huis. Dit levert gesprekken en foto’s op van allerlei verschillende Tilburgers en even zovele geluksmomenten.  De kernactiviteit van dit project is  dat jongeren de wijken in trekken en bewoners ontmoeten.  Zij brengen het weefsel van de stad in beeld. Centraal staat daarin de vraag: vertel over uw geluksmoment op nr. 13.

Tilburg heeft 1168 straten. In veel daarvan is een nummer 13 te vinden. Deze nummers 13 zijn de koppeling naar het project geluk op 13 en vormen de uitsnede van de stad. Foto’s die steeds van eenzelfde format uitgaan: Tilburgers in de deuropening van hun eigen huisnummer 13.  Op deze manier vindt er tevens research plaats voor de TV-serie die door de filmmakers van Verhalis wordt gemaakt en uitgezonden bij Omroep Brabant.

Dit grootschalig fotoproject met jongeren uit de stad is een initiatief van Willemien van Heugten ROCTilburg School voor Welzijn i.s.m. Stichting Verhalis en ondersteuning van Tilburg University, Brabants Dagblad en Omroep Brabant.

Het Brabants Dagblad maakt een speciale katern van 16 pagina’s over het geluk in de stad.